Hieronder nog meer tips voor activiteiten met jongeren. Heb jij nog een toffe tip? Deel hem met ons dan voegen wij hem toe aan de pagina.

Bingo

Nodig:
Bingo kaarten
Een hoed of draaimand met balletjes met nummers

 

Zorg dat de jongeren anderhalve meter uit elkaar zitten, maar maak het leuk! Benoem hier bijvoorbeeld dat niemand zo kan afkijken (ook al weten ze dat het om de Corona gaat is het leuker om een ander reden te horen). 

 

TIP: Laat de jongeren hun eigen bingo kaarten maken ;)

Afdeling versieren

Nodig:
Slingers
Ballonnen
Tekeningen/Posters

 

Haal de slingers en ballonnen er maar uit en bouw een gezellig feestje! Muziek aan, alcoholvrije cocktails maken, een poster voor het ‘feestje’.

 

TIP: Maak een soort barruimte, een DJ-gedeelte en een dansvloer met stippen op de grond om de anderhalf meter te waken op een leuke manier. 

 

TIP 2: Geef de jongeren een ‘functie’ op het feest en laat ze eventueel een personage spelen ;).

Grote schoonmaak

Nodig:
Schoonmaakspullen

 

TIP: Maak er een wedstrijdje van maar geef ook aan dat het niet om het snelste gaat maar om het schoonste. Zorg ook echt voor een zak snoep of zoiets om aan de 'winnaar' te geven.

FIFA toernooi

Nodig:

FIFA
Playstation

 

TIP: Combineer dit met de nagels. Een moment voor alleen de jongens en een moment voor alleen de meiden. Zo kunnen ze ook even stoom uitblazen over de meiden en andersom.

Pingpong toernooi

Nodig:

Pingpongtafel
Balletjes
Twee pingpong batjes

 

TIP: Spreek van tevoren af dat de winnaar tegen een andere speler gaat zodat er uiteindelijk 1 winnaar is en iedereen aan de beurt komt. Vergeet de prijs hierbij niet ;)

Filmmarathon

Nodig:

Films
Televisie
Lekkere snacks
Lekker drinken

 

TIP: Om gezond te blijven kan je samen met de jongeren gezonde snacks maken en opnieuw alcoholvrije cocktails of smoothies maken. Hierdoor heb je er gelijk nog een activiteit bij.

Schilderij maken

Nodig:

Tekenspullen
Canvas klein

 

TIP: Geef een opdracht zodat ze geen grensoverschrijdende tekeningen zullen maken. Bijvoorbeeld teken iets wat blauw of geel is. Of maak een schilderij voor je ouders/degene die je mist.

Schoonheidssalon

Nodig:

Gezichtsmaskers
Gezicht scrub
Gezichtscrème
Gezichtsstomer

TIP: Voeg nog een stijl - en krultang, en haarmasker toe dan heb je een heel middag gevuld met het verzorgen van het gezicht en haar. 

 

TIP: Laat de jongeren hun mooiste outfit aantrekken en doe een fotoshoot!

Nagels doen

Nodig:
Nagellak
Vijl
Nagelknipper
Versierspullen zoals diamantjes

Ideaal voor een meidengroep of een meiden onderonsje. 

 

TIP: Doe zelf ook mee. Meestal komen tijdens de nagels doen de meest interessantste gesprekken op tafel.

Gourmetten

Nodig:
Gourmets 
Vlees
Groente
saus
zout en peper of andere kruiden
eventuele bijgerechten zoals rijst, patat

 

TIP: Maak samen een menu met de jongeren en doe samen met 1 a 2 jongeren de boodschappen. Hierdoor heb je gelijk even tijd voor een 1-op-1 gesprek (met anderhalf meter afstand).

Brunch op de afdeling

Nodig:
Borden
Bestek
Bekers
Lekkere (afbak-)broodjes
Eieren (gebakken/gekookt)
Salade(s)
Soep
Hartig beleg
Zoetig beleg
Pannenkoeken etc.

TIP: Maak samen met de jongeren de brunch-menu klaar en bereid deze samen voor óf laat de leiding dit voorbereiden als verrassing voor de jongeren op een uitslaap-dag.

Taarten bakken

Nodig:
Taartvorm(en)
recepten voor taarten
Ingrediënten
Taartversiersels

 

Ze zeggen niet voor niets "food is life"..
Eet smakelijk alvast! 

Tapas avond

Nodig:
Recepten voor kleine hapjes/tapas
Ingrediënten

TIP: Kies een keuken uit om gericht recepten te zoeken. Neem bijvoorbeeld Spaanse tapas of Mexicaans etc. Verkleed de groep ook in deze style zodat er soort vakantie gevoel ontstaat. Denk hier ook aan bijvoorbeeld muziek! Je kan dit ook gelijk een leermoment van maken door feitjes over het land aan de kinderen te leren.

TIP 2: Maak samen een menu met de jongeren en doe samen met 1 a 2 jongeren de boodschappen. Hierdoor heb je gelijk even tijd voor een 1-op-1 gesprek (met anderhalf meter afstand).

Picknick

Nodig:
Broodjes
Beleg
Drinken
Bekers
Plastic borden/bakjes
Bestek
Servetten 

TIP: Kies een plekje in de park uit en laat de jongeren in een groepje van vier met elkaar picknicken. Zo is er voldoende afstand en zijn ze toch bij elkaar maar ook even uit elkaar in groepjes om even van elkaar's lip af te gaan.

High tea

Nodig:
Recepten voor kleine hapjes/tapas
Ingrediënten

Verschillende theesoorten
verse ingrediënten voor thee zoals gember, munt, citroen

Cupcakes maken

Het Vergeten Kind legt in dit filmpje uit hoe je lekkere cupcakes kan maken.

 

Zout kleuren

Het Vergeten Kind legt in dit filmpje uit hoe je zout kunt kleuren. Een leuke bezigheid voor de jongere kinderen!

Namenmonster

Van je naam een griezelige monster maken! Het Vergeten Kind verteld je hoe je dit doet! Ideaal voor de jongste kinderen op de groep.

Qpido Meisjes kwartet

Het Qpido Meisjes Kwartet van Spirit gaat in op diverse onderwerpen die gerelateerd zijn aan liefde, relaties, seks en pubertijd. Wanneer ben je transgender, wat zijn lovergirls en hoe geef je grenzen aan?, zijn vragen die bijvoorbeeld aan de orde komen. Raak op een speelse manier in gesprek door informatieve stellingen en leer van elkaar aan de hand van open vragen.

 

TIP: Maak gelijk een themamiddag - of avond over relaties en seksualiteit, intimiteit.

Open kaart

Dit is een spel waarbij je wint, als je de ander beter begrijpt. Het kan door iedereen worden gespeeld, of jullie elkaar goed kennen of niet. We kunnen elkaar beter lezen dan we denken.

Elke ronde krijgt een speler een vraag die de andere spelers over hem/haar beantwoorden. De speler kiest het beste antwoord, en diegene die dat antwoord heeft gegeven krijgt een punt. De eerste speler met vier punten wint.

Bowlen

Bowlen, dat kun je ook prima in de woonkamer doen! Plaats een aantal lege flessen naast elkaar of in een driehoek. Gebruik een bal naar keuze en leef je uit!

Andere ideeën ...

Flessenvoetbal, sushi maken, bouwmodellen maken, lego wedstrijd, sieraden maken, thema middag/avond (wat is corona precies, voorlichting seksualiteit, zelfstandig leven etc.), knutselmiddag, vuurkorf activiteit, speurtocht rond het terrein/afdeling/groep, BBQ'en

TIP: PINTEREST

Kijk op pinterest voor leuke knutsel ideeën die gemakkelijk uit te voeren zijn, zoals portret tekenen.